Zdravlje

Grip stigao u Niš, vakcinacija završena

Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” potvrdio je da su u Nišu i u Beogradu dve osobe obolele od gripa tipa A(H1)pdm09.

U niškom Domu zdravlja kazali su da poslednjih dana imaju “po kojeg pacijenta” sa visokom temperaturom i drugim simptomima sličnim gripu.

“Povećan je broj obolelih od respiratornih virusnih infekcija uobičajnih za ovo doba godine, a sporadično nam se javljaju i pacijenti za koje sumnjamo da imaju grip”, izjavila je šef smene u niškom Domu zdravlja Dragana Joksimović Stevanović.

Ona je kazala da je vakcinacija protiv gripa na području grada Niša završena pre otprilike dve nedelje, a vakcinisano je 6.000 ljudi, što je za 20 odsto više nego prošle godine.

“Vakcinu su uglavnom primili hronični bolesnici i starije osobe. Bilo je i mladih ljudi koji su se vakcinisali”, izjavila je Joksimović Stevanović.

Prema njenim rečima, Domu zdravlja se sporadično i sada javljaju građani koji bi da prime vakcinu, ali su za ovu godinu zakasnili pošto je prisustvo gripa u Nišu potvrđeno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com