Društvo

Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra. Da li će biti topli radijatori? – Zavisi od vremenskih prilika

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski rekla je da je JKP “Gradska toplana” spremna za početak grejne sezone koja počinje 15. oktobra. Uprkos datumu, ovo preduzeće će se, prema gradonačelncinim rečima, rukovoditi vremenskim uslovima.

 

„Grad Niš ima svoju Odluku koja se poštuje godinama, ne vidim razloge da bi bilo drugačije i ove. Toplana će se, bez obzira na datum, rukovoditi vremenskim prilikama. Mi smo spremni, gas imamo, imamo i dovoljne količine mazuta za svaki slučaj. Ne znamo šta nas očekuje, niti kakva zima, niti da li će biti problema oko isporuke gasa, i možda nedostatka mazuta na tržištu. Ali mi smo spremni da postojeće kapacitete popunimo i da sa dovoljnom količinom mazuta dočekamo 15. april i završetak grejne sezone“, poručila je Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

Na sistem daljinskog grejanja u Nišu je priključeno više od 30.000 domaćinstava i poslovnih objekata. Toplana za grejanje koristi uglavnom gas i njegovo učešće u ukupnoj potrošnji energenata je 95 odsto, mazut učestvuje sa 4,5 odsto, a lož ulje sa 0,5 odsto.
Najveći broj korisnika daljinskog grejanja u Nišu je tokom septembra, zbog niskih jutarnjih i večernjih temperatura, grejnu sezonu započeo grejalicama, klima uredjajima i radijatorima na struju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com