Servisne

Grejna sezona počeće i pre 15. oktobra ukoliko vremenski uslovi to zahtevaju

JKP Gradska toplana, završava ovog vikenda sa funkcionalnim probama, a od ponedeljka 1. oktobra će započeti sa toplim probama toplotnih izvora i distributivnog sistema.

Iz ovog preduzeća poručuju, da će uprkos tome što je po Odluci o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom definisano je da grejna sezona počinje 15. oktobra, ona krenuti i ranije ukoliko to vremenski uslovi budu zahtevali.

„Tople probe ne podrazumevaju početak grejne sezone, već samo proveru rada toplotnih izvora, čime se uporedno vrši provera toplovoda, toplotnih podstanica i unutrašnjih instalacija objekata. Ove probe imaju za cilj da se na najkvalitetniji mogući način izvrši provera celokupnog sistema i otklone svi eventualni nedostaci pred predstojeću grejnu sezonu“, saopštila je Toplana.

Tople probe će početi prema predviđenom rasporedu počev od 06.00h do postizanja potpune funkcionalnosti sistema na konkretnom toplotnom izvoru.

Raspored toplih proba:

• 01.10.2018. – ponedeljak: Pasi poljana, Ledena stena I i II.
• 02.10.2018. – utorak: Mokranjčeva, Prirodno matematički fakultet
• 03.10.2018. – sreda: Ratko Jović, Ardija
• 04.10.2018. – četvrtak: Pantelej, Knjaževačka
• 05.10.2018. – petak: Majakovski
• 08.10.2018. – ponedeljak: Jug
• 09.10.2018. – utorak Krivi vir
• 10.10.2018. – sreda: Somborska

Građani mogu očekivati tople radijatore navedenog dana počev od ranih jutarnjih časova. Ukoliko u prepodnevnim časovima nema isporuke toplotne energije na predviđenom toplotnom izvoru ili primete curenja na instalacijama, kvar mogu prijaviti na telefone 018 4239 188, 0800 200 018, kažu u Toplani.

Podsećaju da dežurne ekipe JKP „Gradska toplana“ Niš rade 24h dnevno, 365 dana u godini.

„Gradska toplana neće vršiti intervencije na unutrašnjim grejnim instalacijama ukoliko stambena zajednica objekta nije potpisala ugovor o održavanju sa JKP „Gradska toplana“. U tom slučaju kvarovi se prijavljuju preduzeću sa kojim je stambena zajednica potpisala ugovor o održavanju“, upozoravaju iz ovog javnog preduzeća.

JKP „Gradska toplana“ Niš svakodnevno prati prognozu vremena za naredni period, tako da će javnost biti blagovremeno obaveštena ukoliko vremenski uslovi budu zahtevali da grejna sezone počne i pre 15. oktobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com