Ekonomija

Grejanje u Nišu neznatno pojeftinilo

U predstojećoj grejnoj sezoni varijabilni deo cene grejanja bude 5,4 dinara po kilovat satu, umesto dosadašnjih 5,04 dinara, a da fiksni deo cene pojeftini sa 27,08 dinara na 21,18 dinara, odlučeno je na današnjoj sednici Veća grada Niša, čime je usvojen predlog Nadzornog odbora “Gradske toplane” o korekciji cena grejanja.

Direktor JP “Gradska toplana” Predrag Milačić rekao je da će varijabilni deo cene poskupeti za oko sedam odsto, a fiksni deo pojeftiniti za oko 22 odsto.

“Varijabilni deo cene zavisi isključivo od cene energenata na svetskom tržištu i kursa dolara, a fiksni deo cene zavisi od poslovanja toplane, od ušteda koje se čine u poslovanju”, naveo je Milačić.

On je ranije ocenio da će izmena cene grejanja za gradjane koji imaju stan od 55 kvadrata, uz zimu koju smo imali prošle godine, značiti uštedu troškova od 2.000 dinara na godišnjem nivou.

Veće grada Niša danas je usvojilo i odluku da stanarima zgrada koje se nalaze u lošem stanju i u kojima je potrošnja toplotne energije veća od utvrdjene granične vrednosti, “Gradska toplana” plaća utrošak energenata iznad granične vrednosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com