Društvo

Grčka i Turska najtraženije destinacije za odmor

Sezona letovanja je na pragu i sve su veće gužve u turističkim agencijama u Nišu, a njihovi zaposleni su jednoglasni u ocenama da će ove godine apsolutni hit medju Nišlijama biti poznata turska letovališta.

Turistički radnici podsećaju da je prethodne dve godine Turska bila znatno manje tražena zbog straha od terorističkih napada, ali sada se situacija bitno promenila.

Direktor turističke agencije “Euroturs” Milan Petković kazao je da su medju domaćim turistima posebno traženi aranžmani sa autobuskim prevozom do turiskih letovališta pošto su oni znatno jeftiniji od onih sa avio kartama.

“Usluga u Turskoj je odlična, a cene povoljne. Već za oko 150 evra može da se pronadje desetodnevni smeštaj u hotelu sa doručkom i to je ono što privlači naše ljude”, rekao je Petković. Prema njegovim rečima, domaći turisti već po tradiciji u velikom broju odlaze i u severnu Grčku, a od pre nekog vremena i u manje poznata mesta kao što je Evia. “Tražnja za aranžmanima u Grčkoj je na nivou prošle godine. Smeštaj u toj zemlji je u odnosu na prošlu godinu skuplji za tri do pet odsto, ali su cene u radnjama ostale iste. Cene proizvoda u velikim marketima niže su nego u Srbiji”, izjavio je Petković.

On je kazao da su brojni domaći turisti iskoristili pogodnost jeftinog letovanja u maju u Grčkoj, a smeštaj sa prevozom koštao ih je svega pedesetak evra.

Vlasnik i direktor turističke agencije “Just travel” Dejan Senćanski istakao je da se naši turisti vraćaju letovanju u Turskoj i to zbog brojnih pogodnosti.

“Hoteli u Turskoj su odlični, a cene su povoljne, posebno sa porodice sa malom decom. Mnogi hoteli odobravaju besplatan smeštaj za dva deteta starosti sve do 12. ili 13. godine, neki čak i do 16. godine”, rekao je Senćanski.

On je kazao da je Grčka i dalje veoma tražena medju našim turistima, ali oni koji su se ovih dana vratili sa odmora u toj zemlji govore o znatno višim cenama smeštaja i vanpansionske potrošnje. Prema rečima turističkih radnika letovanje će i ove godine mnogi gradjani Niša priuštiti na rate i otplaćivaće ga do kraja godine putem čekova ili administrativne zabrane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com