MerošinaRegion

Grčka firma “Agrifreda” zainteresovana za ulaganje u merošinski “Voćar”

Kompanija “Agrifreda” iz grada Pela, sa severa Grčke, iskazala je interesovanje za merošinski “Voćar”, gde bi se pre svega bavila otkupom i preradom, stoji na sajtu ministarstva poljoprivrede.

Ova vest, rezultat je sastanka ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića sa grčkim kolegom, ministrom ruralnog razvoja i hrane Spiliosom Livanisom.

Foto Ministarstvo poljoprivrede

Na sastanku dvojice ministra istaknuto je da je grčka kompanija  “Agrifreda” u pretgodnoj godini imala profit 40 miliona evra, kao i da poseduje četiri fabrike i dva distributivna centra.

Budući investitor u nekadašnjeg lidera u preradi voća “Voćar” iz Merošine, moraće da uloži značajna sredstva u obnovu hladnjače i drugih preradnih kapaciteta, ali ga čeka značajan resurs i to razvijena sirovinska proizvodnja voća, naročito višnje.

Na području opštine Merošina višnjom je zasadjeno oko 2.000 hektara, a oko 90 odsto domaćinstava ima sopstvene višnjike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com