MerošinaRegion

Grčka firma „Agrifreda“ zainteresovana za ulaganje u merošinski „Voćar“

Kompanija „Agrifreda“ iz grada Pela, sa severa Grčke, iskazala je interesovanje za merošinski „Voćar“, gde bi se pre svega bavila otkupom i preradom, stoji na sajtu ministarstva poljoprivrede.

Ova vest, rezultat je sastanka ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića sa grčkim kolegom, ministrom ruralnog razvoja i hrane Spiliosom Livanisom.

Foto Ministarstvo poljoprivrede

Na sastanku dvojice ministra istaknuto je da je grčka kompanija  „Agrifreda“ u pretgodnoj godini imala profit 40 miliona evra, kao i da poseduje četiri fabrike i dva distributivna centra.

Budući investitor u nekadašnjeg lidera u preradi voća „Voćar“ iz Merošine, moraće da uloži značajna sredstva u obnovu hladnjače i drugih preradnih kapaciteta, ali ga čeka značajan resurs i to razvijena sirovinska proizvodnja voća, naročito višnje.

Na području opštine Merošina višnjom je zasadjeno oko 2.000 hektara, a oko 90 odsto domaćinstava ima sopstvene višnjike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com