Hronika

Granični prelaz Gradina: 400 tompusa u šupljini za rezervni točak (FOTO)

Carinici su u saradnji sa policijom, 16. jula  na izlazu graničnog prelaza Gradina, u prtljažniku jednog automobila pronašli gotovo 400 skrivenih tompusa, saopštili su iz Uprave carine.

Slučaj je otkriven pola sata posle ponoći, kada je na red za carinsku kontrolu stigao mercedes ”S500” holandskih registarskih oznaka, kojim su iz te zemlje ka Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, obojica su izjavila da nemaju ništa sem ličnog prtljaga i nekoliko poklona.

Detaljnom kontrolom automobila, njihove tvrdnje su demantovane, jer je u prtljažniku  otkriveno 16 kutija tompusa, od kojih je deo bio skriven u šupljini za rezervni točak. Među gotovo 400 tompusa, najbrojniji su bili oni marke ”Half Corona Brasil” (300 komada), saopštili su.

Iz Uprave carine podsećaju putnike da prema propisima Republike Srbije, deo ličnog prtljaga može biti i 50 cigareta, 25 cigarilosa, 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuća kombinacija navedenih proizvoda, a slično je i u zemljama EU.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com