Kultura

Grand Prix producentu iz Niša (VIDEO)

Na 17. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma “Zlatna Buklija” , održanog 29. aprila u Velikoj Plani,  producentu iz Niša, Oliveru Paunoviću svečano je uručena nagrada “Grand Prix” za film Glumčina o Zoranu Radmiloviću.

Prema rečima direktora festivala Živomira Žiće Mihailovića, film „Glumčina“ producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića, predstavlja odličan TV prikaz glumačkog lika Zorana Radmilovića. Film je rađen po motivima knjige o Radmiloviću koju je pisao Milan Caci Mihailović.

Foto: Oliver Paunovic/Zivomir Zica Mihajlovic

“U mojoj produkciji snimaju se još nekoliko dokumentarnih ostvarenja. Izašao je film “To je Toma” o Tomi Zdravkoviću, a gledaoci će imati priliku da vide filmu o Zlatiboru sa glumcem Nebojšom Dugalićem,  film “Narodni glumac” o poznatom ex-Yu glumcu iz Niša Žiki Milenkoviću, film o Mlađi Nedeljkoviću, zatim i film “Ružo rumena” o glumcu Draganu Gagiju Jovanoviću čije je snimanje zakazano za narednu godinu”, ističe laureat nagrade,  producent Oliver Paunović.

Festival je pratila izložba umetničkih slika Živomira Žiće Mihailovića. U svečanom delu nastupio je vojni orkestar Stanislav Dinički, a tokom završne svečanosti i uručivanja nagrada prikazani su f ilmovi koji su u konkurenciji za Grand prix publike.

Podsetimo, Festival dokumentarnog filma “Zlatna buklija“ pokrenut je na inicijativu APG “Šumadija Film“ 2006. godine. Cilj festivala je da podstakne produkciju i autore na stvaranje i negovanje dokumentarnog filma, kao jedinstvenog filmskog izraza. Festival je međunarodnog karaktera.

Foto: Oliver Paunovic/Zivomir Zica Mihajlovic

Grand Prix “Zlatna buklija“ za produkciju dobila je RTV Republike Srpske iz Banja Luke, za ukupan rad na značajnim sadržajima TV Prva Beograd, za ukupan rad urednika, scenariste, reditelja u seriji „Za svoj grad i narod svoj“, dobila je Svetlana Miljanić RTV Novi Sad. Grand prix festivala dobili su i Ambasadori kulture svog vremena i reditelj Želimir Stojanović. Nagrađen je i film „Priča o višnji“ reditelja Emilije Lilić iz Pirota.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com