Ekonomija

“Gradskoj toplani” saglasnost da podigne kredite u ukupnom iznosu od 300 miliona dinara

Gradsko veće Grada Niša dalo je saglasnost da JKP “Gradska toplana” podigne kredit za tekuću likvidnost u iznosu od 250 miliona dinara, kao i kredit po dozovljenom minusu za tekući račun u iznosu od 50 miliona dinara.

Osnovni razlog podizanja kredita za tekuću likvidnost je nepoklapanje valuta za preuzimanje prirodnog gasa od dobavljaća “Jugorosgaz” i onih računa koje korisnici plaćaju 12 meseci za daljinsko grejanje, naveo je direktor JKP “Gradska toplana” Predrag Milačić.

“Podizanjem ovog kredita mi ćemo u potpunosti, pre nego što stignu računi za ovu grejnu sezonu, namiriti dugovanja iz prethodne, čime Gradska toplana više neće imati ni dinar duga prema bilo kom dobavljaču”, istakao je Milačić.

Očekivani iznos kamate ovog kredita je oko 7 miliona dinara, kazao je Milačić.

Što se tiče kredita od 50 miliona dinara, odnostno dozvoljenog minusa na računima, Milačić ističe da Gradska toplana ne koristi u kontinuitetu taj dozvoljeni minus.

“Prosečna trenutna zaduženost je oko četvrtine ovog iznosa, znači red veličine oko desetak miliona dinara”, rekao je Milačić.

Direktor “Gradske toplane” poručio je da ovo preduzeće još od devedesetih godina uzima kredite, a da su barem deset godina unazad u istim iznosima kao što je to ove jeseni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Neka Toplana smanji broj radnih mesta snajki koje ne znaju ni računar da upale a ne da ga koriste i da se ne koriste službena kola u privatne svrhe u toku radnog vremena i eto pare koje im trebaju. Ali to neće da bude jer ovi bespotrebne glavonje u Toplani koji ništa ne rade, neće da se odreknu službenih kola i dobre plate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com