Ekonomija

Gradsko veće usvojilo rebalans budžeta

Gradsko veće Grada Niša na današnjoj sednici usvojilo je odluku o rebalansu budžeta Grada Niša za 2020. godinu. Prema rečima sekretarke Sekretarijata za finansije Danijele Spasović, ukupan obim budžeta je smanjen za 165 miliona dinara i on iznosi 11 milijardi i 198 miliona dinara.

Ona je naglasila da je ovo prvi rebalans budžeta u ovoj godini.

Takođe, umanjen je novac za određene projekte u ovoj godini, koji je prvobitno bio planiran budžetom, Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte, u iznosu od oko 310 miliona dinara.

“Razlog je pandemija, odnosno kovid 19, tako da su svi projekti prebačeni za 2021. godinu”, kazala je Spasović.

Ona je izjavila da je na određenim pozicijama kod Sekretarijata za komunalne delatnosti došlo je do uvećanja što se tiče gradskog prevoza, u iznosu od 277 miliona dinara. Kao razlog za uvećanje navodi slabu prodaju karata i češće polaske gradskih autobusa.

“Na pozicijama rashoda u budžetu, povećali smo iznos kod osnivačkog kapitala JKP “Gorica”, u iznosu od 53 miliona dinara i kod Direkcije za javni prevoz u iznosu od 33 miliona dinara, što ukupno povećanje od 86 miliona dinara”, izjavila je Spasović.

Takođe ona je dodala da je za zapošljavanje porodilja povećan iznos za 5 miliona.

“Zatim 25 miliona za komunalne beneficije i 35 miliona dinara je povećanje gradskim opštinama za 2020. godinu”, zaključila je Spasović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com