Ekonomija

Gradsko veće odobrilo poskupljenje daljinskog grejanja

Veće grada Niša odobrilo je JKP „Gradska toplana“ poskupljenje varijabilnog dela cene daljinskog grejanja za 11,26 odsto, odnosno sa 4,97 dinara po kilovat-satu na 5,53 dinara.

Nadzorni odbor toplane predložio je ovo poskupljenje još novembra prošle godine, a Gradsko veće je dalo „zeleno svetlo“ 21. aprila, s tim što je u rešenju Veća navedeno da će se nova cena primenjivati od 1. januara 2022. godine. Kao razlog za poskupljenje navedeno je poskupljenje gasa za 12,17 odsto, mazuta 9,83 odsto, a lož ulja za 9,13 odsto, uz podsećanje da toplane u Srbiji, prema važećoj regulativi, mogu da predlože izmenu cene grejanja kada se ukupna cena energenata poveća za više od tri odsto. Nadzorni odbor „Gradske toplane“ nije tražio poskupljenje fiksnog dela cene daljinskog grejanja, tako da je ostao isti kao i na početku završene grejne sezone – 24,28 dinara po kvadratu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com