Ekonomija

Gradsko veće odobrilo JKP “Gorica” kreditno zaduženje od 10 miliona dinara

Gradsko veće je na današnjoj sednici donelo odluku da se JKP “Gorica” odobri kreditno zaduženje od 10 miliona dinara, po overdraft kreditu, a za potrebe tekuće likvidnosti.

“To je kredit koji se svake godine obnavlja, tako da je ovo neki kontinuitet kreditnog zaduženja Gorice i u ovoj godini”, rekao je na Gradskom veću Hranislav Đorđević, rukovodilac Sektora za komunalne delatnosti i energetiku Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

On je dodao da, prema podacima kojima raspolaže Sekretarijat, JKP “Gorica” duguje javnim komunalnim preduzećima oko 130 miliona dinara, za pozajmice preuzete u periodu od 2015. do danas.

“Određene pozajmice su već stigle na naplatu 01.01.2020. godine. Današnjim predlogom omogućava se da se za 21 milion i 800 hiljada dinara obaveze Gorice prema javnim komunalnim preduzećima omogući odlaganje isplata za najmanje 45 dana, jer se očekuje da za taj period Gorica bude u mogućnosti da isplati ta dugovanja”, izjavio je Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com