Kultura

Gradskim igrama iz Niša predstavljaju se deci Evrope

Folklorni ansambl Centra tradicionalne kulture i duhovnosti “Vuk Stefanović Karadžić” iz Niša učestvovaće na  jubilarnim 50. susretima dece Evrope, “Radost Evrope” u Beogradu 3. oktobra u sali Donka Špiček Dečijeg kulturnog centra. Pored dece Niša na ovom koncertu predstaviće se i deca Belorusije, Bugarske, Norveške, Francuske, Rusije, Turske i Slovenije.

“Veoma sam srećan i ponosan što sam svih ovih 15 godina vodio mališane našeg grada na ovom najvećem susretu dece Evrope “Radost Evrope” i što su svi oni ponosno prikazivali svoje kulturno-umetničko stvaralaštvo  mladima drugih zemalja. Veliku zahvalnost dugujem legendi i osnivaču ovog dečijeg festivala gospođi Donki Špiček, koje  na žalost više nema među nama a koja je prepoznala kvalitet kulturno umetničkog stvaralaštva mladih  nišlija”, kaže Miljko Petrović, direktor CTKD “Vuk Stefanović Karadžić”.

Niški ansambl će se predstaviti i izvesti koreografiju “Gradske igre iz Niša”.

Na ovogodišnjim pedesetim susretima Radost Evrope u Beogradu učešće su uzela deca iz 21 evropske zemlje i daleke Kine koji su gosti ovog evropskog dečijeg festivala. Uloga porodice i škola dece domaćina nemerljiva je za organizaciju manifestacije, ali i za stvaranje finih niti trajnog povezivanja. Skoro da nema zemlje u Evropi čija deca nisu bila učesnici manifestacije “Radost Evrope”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com