Kultura

Gradskim igrama iz Niša predstavljaju se deci Evrope

Folklorni ansambl Centra tradicionalne kulture i duhovnosti „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Niša učestvovaće na  jubilarnim 50. susretima dece Evrope, „Radost Evrope“ u Beogradu 3. oktobra u sali Donka Špiček Dečijeg kulturnog centra. Pored dece Niša na ovom koncertu predstaviće se i deca Belorusije, Bugarske, Norveške, Francuske, Rusije, Turske i Slovenije.

“Veoma sam srećan i ponosan što sam svih ovih 15 godina vodio mališane našeg grada na ovom najvećem susretu dece Evrope „Radost Evrope“ i što su svi oni ponosno prikazivali svoje kulturno-umetničko stvaralaštvo  mladima drugih zemalja. Veliku zahvalnost dugujem legendi i osnivaču ovog dečijeg festivala gospođi Donki Špiček, koje  na žalost više nema među nama a koja je prepoznala kvalitet kulturno umetničkog stvaralaštva mladih  nišlija”, kaže Miljko Petrović, direktor CTKD “Vuk Stefanović Karadžić”.

Niški ansambl će se predstaviti i izvesti koreografiju „Gradske igre iz Niša“.

Na ovogodišnjim pedesetim susretima Radost Evrope u Beogradu učešće su uzela deca iz 21 evropske zemlje i daleke Kine koji su gosti ovog evropskog dečijeg festivala. Uloga porodice i škola dece domaćina nemerljiva je za organizaciju manifestacije, ali i za stvaranje finih niti trajnog povezivanja. Skoro da nema zemlje u Evropi čija deca nisu bila učesnici manifestacije “Radost Evrope”.

Ključne reči

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close