Politika

Niš dobio pomoćnika ministra

Branislav Kačar podneo ostavku na funkciju gradskog većnika

Branislav Kačar, gradski većnik zadužen za omladinu i sport, podneo je ostavku na tu funkciju, potvrdio je Kačar za Niške Vesti. Kačar je bio gradski većnik u prethodnom sazivu gradske vlasti, a ponovo ga je na tu funkciju izabrala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 

“Ostavku sam podneo jer prelazim na drugu funkciju. Ubuduće ću raditi u Ministarstvu bez portfelja. Odličnu saradnju sam imao sa gradonačelnicom i ostalim kolegama u Nišu. Nadam se da će u oblasti koju sam vodio, u sportu da se nastavi kontinuitet dobrih rezultata”, kazao je Kačar Niškim Vestima.

 

Za vreme njegovog mandata budžet za sport uvećan je oko 300 odsto, dok je realizacija tog budžeta u poslednjoj godini bila stoprocentna.

Kačar je ranije za Niške Vesti rekao da je broj klubova koje Niš ima u najvišem rangu takmičenja istorijski.

“Imamo veliki broj prvoligaša, superligaša, procentualno smo možda jedna od lokalnih samouprava koja najviše pomaže sportu u odnosu na budžet grada. Jako bitno je napomenuti da je Niš u jednoj godini imao u četiri ekipna sporta timove koji su se takmičili u evropskim takmičenjima. To su mezimci Niša, Radnički, Železničar, Naisa, vaterpolo klub Nais. Svi ti klubovi imaju kontinuitet od tri, četiri godine takmiče se u najelitnijim takmičenjima, nemaju finansijske probleme i imaju kontinutitet”, istakao je Kačar.

U prethodne četiri godine akcenat je bio prema njegovim rečima na izgradnji sportske infrastrukture, sa čime će se, kaže, i nastaviti.

Kroz razne programe, Grad se trudio da stimuliše mlade i studente u vidu stipendija i nagrada, a pored toga u Nišu su se održale i mnoge važne sportske manifestacije.

„Mi smo se potrudili u prethodnom periodu da što više velikih sportskih organizacija i takmičenja dovedemo u Niš. Evropsko prvenstvo za žene u košarci, teniski Dejvis kup, rukometne utakmice, košarkaške, ženska fudbalska reprezentacija je igrala u Nišu, futsal utakmice… sve te sportske manifestacije umnogome doprinose našem gradu. Puni su hoteli, naš aerodrom se razvija, restorani, kafići. Ne samo sportisti koji dolaze u grad, nego i njihovi navijači, imamo veliki broj novinara. Samim tim i pozicioniramo Niš na sportskoj mapi“, kazao je tada Kačar.

On je prilikom ponovnog izbora najavio da će se nastaviti sa rekonstrukcijom rekreativnih sportskih terena, jer je rekreativni sport bitan kao zdrav način života, a na taj način se radi promocija kako bi se što više dece privuklo i zainteresovalo da se bavi sportom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Bane je vaspitan i elokventan mladić, koji nije mogao da sluša naklapanja gradskih baka. Ima puno sukoba u gradskoj vlasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com