Društvo

Gradski Štab proglasio vanrednu situaciju u Nišu

Gradski štab za vanredne situacije grada Niša proglasio je vanrednu situaciju zbog elementarnih nepogoda izazvanih noćašnjim nevremenom, saopšteno je na zvaničnom gradskom sajtu.
Navedeno je da su obilne kiše izazvavale su zamućenje svih izvorišta za snabdevanje Niša vodom zbog čega su isključena sa vodovodnog sistema.
“Snabdevanje vodom obezbedjuje se sa izvorišta Medijana, zbog čega će korisnici u višim delovi grada, ukoliko zamućenje potraje, ostati bez vode. Grad preduzima mere na normalizaciji snabdevanja vodom”, rečeno je u saopštenju.
Kako su naveli u Gradskom štabu, voda u vodovodnom sistemu Niša je dobrog kvaliteta i hemijski i biološki je ispravna.
“Pojačana je kontrola kvaliteta vode u sistemu od strane nadležnih institucija i JKP “Naisus””, rečeno je na Gradskom štabu.
Dežurne ekipe, kazali su, prate stanje vodotokova i otklanjaju posledice nevremena, a dežurne ekipe Elektrodistribucije u otklanjaju kvarove na elktro mreži na područjima gde je došlo do prekida napajanja korisnika električnom energijom.
Kako je navedeno, radilo se ili se radi na sanaciji klizišta i odrona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com