Virus KoronaZdravlje

Nema novih ograničenja, već samo ocena da je epidemiološka situacija u Nišu krajnje nepovoljna

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša (Gradski štab) ocenio je da je epidemiološka situacija na teritoriji Niša vrlo nepovoljna i ukazao da dve trećine novozaraženih pripada starosnoj grupi od 10 do 49 godina. Zdravstveno najugroženije grupe koronavirusom su stariji od 55 godina kojima virus prenose mlađe osobe i među kojima su najčešći smrtni ishodi.

Dnevni rekord broja zaraženih u Nišu zabeležen je ovog 17. septembra od 400 pozitivnih.

Gradski štab za vanredne situacije još jednom ističe da je vakcinacija stanovništva jedini pravi bedem porastu oboljevanja i masovnog zaražavanja.

Кolektivni imunitet protiv opakog virusa postiže se kolektivnom svešću o opasnosti s kojom smo suočeni. Svaka dezinformacija izrečena u javnom prostoru relativizuje tu opasnost, a posledica toga je porast broja obolelih, hospitalizivanih i umrlih.

„Gradski štab preduzeće mere opsežne kontrole i nadzora propisanih mera zaštite na mestima na kojima se okuplja veći broj građana, a posebno u tržnim centrima, velikim marketima, javnom saobraćaju i slično.“

Uputio je i preporuku Univerzitetu u Nišu da blagovremeno preduzme mere uoči početka školske godine i obezbedi efikasnu kontrolu poštovanja epidemiloških mera zaštite.

Osnovnim i srednjim školama upućena je preporuka u kojoj se insistira na obezbeđivanju adekvatnih uslova za izvođenje kombinovane nastave u odnosu na prostor i kontrolu poštovanja propisnih mera: maska, distanca, dezinfekcija.

Gradski štab će uz pomoć Stručno-operativnog tima pratiti dalji tok epidemije preduzimajući, prema potrebi, oštrije mere u odnosu na propisane u Republici Srbiji u borbi sa koronavirusom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. KOJI GRADSKI STAB KAD ON NE SME BEZ BEOGRADA DA DONESE NIJEDNU ODLUKU?! A SVE IZ RAZLOGA DA SE SLUCAJNO NEKOM NE ZA ERE ILI STANU NA ZULJ, U PREVODU CUVAJU SVOJA MESTA! A NISLIJE MA BAS IH BRIGA ZA NAS, SLOBODNO MOZEMO DA POCRKAMO!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button