Društvo

Gradski karavan sa stanarima Švajcarije u centru grada

Stanare stambene zajednice Švajcarija u centru grada, na njihov poziv, posetila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa članovima gradskog karavana koji su se upoznali sa njihovim problemima i dogovorili se na koji način mogu da budu rešavani, saopšteno je na gradskom sajtu.

Odmah do kraja ove sedmice biće zamenjeno postojeće osvetljenje u dvorištu i postavljeno dodatno. To je prvi zahtev koji su istakli. Njihovi zahtevi nisu nerealni, ocenila je gradonačelnica Niša.

“Najizazovnije je uređenje fasade Švajcarije u kojoj je 105 stanova. Zgrada je građena pre više decenija, fasada već sada predstavlja opasnost za stanare i prolaznike. Savetovali smo ih da se jave na konkurs za sufinansiranje programa energetske sanacije i uređenja fasada”, rekla je Dragana Sotirovski.

Foto: Grad Nis

Možemo zajedno sa stanarima ovde u gradskoj opštini Medijana da uredimo njihovu fasadu kao dobar primer stambenim zajednicama kako možemo da oplemenimo prostor u kome živimo, napomenula je ona.

“Da bi rešili problem asfaltiranja, parkiranja i zoniranja prostora ispred i oko zgrade moramo najpre da rešimo imovinskopravne odnose i dogovorili smo da započnemo taj postupak sa čak 10 suvlasnika”, navela je Dragana Sotirovski.

Foto: Grad Nis

Prema njenim rečima, uređenje međublokovskog zelenila, kada čujete probleme u susretu sa sugrađanima, veliki je izazov i za stanare i za Grad Niš.

Radoslav Janković, jedan od stanara Švajcarije, izrazio je zadovoljstvo razgovorom u pogledu brzog rešavanja osvetljenja i predloženim postupkom uređenja dvorišta, kao i predlogom da zajedno i u saradnji sa Gradom bude osvežena fasada ove visoke zgrade.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com