Društvo

Gradski karavan obišao naselje Branko Bjegović. Infrastruktura, najveći problem ovog dela grada

Najveći problem naselja Branko Bjegović je infrastruktura, rekli su stanovnici ovog dela Niša gradonačelnici Dragani Sotirovski koja je sa saradnicima posetila ovaj deo grada.

 

“Imamo više neasfaltiranih ulica, kanalizaciona mreža je problem u Sjeničkoj ulici, osim toga zadovoljni smo radom grada, gradonačelnice i Gradskih uprava”, kazala je Sonja Stoiljković iz naselja Branko Bjegović.

Predsednik GO Crveni Krst prof dr Miroslav Milutinović potvrdio je da je osnovni problem ovog dela grada komunalna infrastruktura.

Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni krst

“Ovde smo da bi rešili probleme naših sugrađana, mada mogu da vam kažem da je mnogo toga već urađeno. Asfaltirana je jedna velika ulica, uređen je humski prilaz i osam ulica je dobilo grebani asfalt. U toku su pripremni radovi za za završetak kanalizacije u Humu i ja očekujem da će za najviše mesec dana da se krene sa realizacijom. GO Crveni krst je jedno veliko gradilište, a ja očekujem da ćemo do kraja godine rešiti sve prioritete”, istakao je Milutinović.

 

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je novinarima da su problemi stanovnika naselja Branko Bjegović višedecenijski. Tamo gde sugrađani jasno znaju šta su im prioriteti i Grad će znati da ispuni njihova očekivanja, dodala je ona. Sotirovski je kazala da je gradska vlast u poslednjih deset meseci možda najviše novca uložila u GO Crveni krst.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Prioritet je da se završi ulica od škole do mosta, da se sam most rekonstruiše, da se uredi trotoar, to je prioritet i zbog dece, ali i drugih pešaka. Ovde ima i mnogih drugih problema, ali ako postoje dve strane, na jednoj sugrađani, na drugoj grad i ako se svi ti problemi sagledaju, onda možemo da kažemo da će oni biti rešeni. Možda je najveći problem u ovom trenutku Humski potok u koji se izliva kanalizacija”, rekla je Sotirovski.

Naselje Branko Bjegović je jedno od većih u Nišu. Trenutno broji oko 10.000 stanovnika, ali se ono širi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com