Društvo

Gradski karavan na području Čamurlije, stiže i kanalizacija

Zahvaljujući najvrednijem projektu u Srbiji u oblasti zaštite životne sredine, vrednog 85 miliona evra, četiri niška sela – Hum, Čamurlija, Gabrovac i Jelašnica dobiće kanalizaciju. U okviru karavana,  gradonačelnica Niša je sa saradnicima obišla Čamurliju.

Foto: J.M.

Počeli su radovi na kanalizacionoj mreži, koje finansira Evropska unija, a kako nadležni navode, Grad će se pobrinuti da kanalizaciju dobiju i kuće koje nisu predviđene ovim projektom.

“Grad će nadomestiti sve što treba da se uradi do svake kuće. Potpuno je bespredmetno da pola sela dobije kanalizaciju, a pola ne. Šta predviđa evropski projekat, oni će sa svojim nadzorima to da urade, šta ne predviđa, mi ćemo uraditi i omogućiti da svi ljudi u Čamurliji imaju kanalizaciju“, objašnjava gradonačelnica, Dragana Sotirovski.

Pored Čamurlije, sela Hum, Jelašnica i Gabrovac konačno će rešiti problem sa kanalizacijom.

Foto: J.M.

Predsednik Opštine Crveni Krst, na čijoj se teritoriji i nalazi Čamurlija, navodi da će, kao i prošle godine prioritet ove Opštine biti komunalna infrastruktura.

„Gradskoj opštini Crveni Krst i ove godine glavni prioritet biće komunalna infrastruktura. Prošle godine u karavanu gradonačelnice, sve što smo imali u prioritetima sve je skoro završeno, ostalo nam je samo još vodosnabdevanje u naselju Paljina. Siguran sam daćemo ove godine to rešiti, ostalo je 80 kuća. Danas krećemo sa kanalizacijom u Čamurliji, već je pripremljeno da se rešava kanalizacija u Humu“, navodi dr Milutinović.
Milutinović.

Kao prioritete navodi rešavanje dokumentacije za Trupale i Vrtište, kako bi i meštani tih naselja dobili kanalizaciju.

Meštani ovog sela, kao još jedan problem naveli su to što je zgrada Doma kulture, podignuta bez ikakvih dozvola,  a gradonačelnica je navela da će biti rešen problem imovine i da će meštani, pored toga, dobiti ambulantu i salu za sastanke.

Foto: J.M.

Desanka Ilić iz Čamurlije kaže da postoji veliki problem zbog septičkih jama, posebno leti zbog visokih temperatura.

„Udata sam ovde 52 godine, od tada još ništa nije urađeno povodom kanalizacije. Ovde ima oko 460 domaćinstava koja nikada nisu imala kanalizaciju. Zbog septičkih jama leti je smrad nepodnošljiv“ žali se Desanka.

Navodi i da bi svim meštanima značilo da jedna medicinska sestra dežura i da doktor dolazi
makar jednom ili dva puta nedeljno na nekoliko sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Све их добро познајем и гледам свакога дана – МЕДРАНО ПО НИШКИМ СЕЛИМА !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com