Društvo

Gradska uprava ne radi zbog gradske slave

Nizom prigodnih manifestacija Grad Niš proslavlja danas svoju slavu Dan Svetog cara Konstantina i carice Jelene, a gradska slava je razlog što danas ne radi Gradska uprava, kao ni Gradska kuća i jedan broj gradskih preduzeća i ustanova.

Načelnik niške Gradske uprave Ljubiša Janić je kazao da je Statutom grada i gradskom odlukom o praznicima 3. jun odredjen kao dan gradske slave i neradan dan za zaposlene u Gradskoj upravi.

Skupštinskom odlukom, medjutim, nije precizno definisano za koje ustanove i institucije je 3. jun neradni dan tako da zaposleni u pojedinim gradskim javnim preduzećima i ustanovama rade, a pojedini praznuju.

Obeleževanje slave započelo je sinoć večernjim bogosluženjem, a nastavljeno jutros Svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu svetog Cara Konstantina i carice Jelene.

Povodom gradske slave večeras će u Svetosavskom domu biti otvoren tradicionalni naučni skup “Niš i Vizantija” i održana svečana akademija.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović čestitao je žiteljima Niša gradsku slavu na svom fejsbuk profilu, a uz želje da je proslave “u miru, zdravlju i sreći”, Bulatović je poželeo Nišlijama da je proslave i “sa verom da će svaka naredna doneti nove uspehe, napredak i razvoj ovog carskog grada i svih nas srećnih što živimo u njemu”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com