Servisne

Gradska toplana uvela 24 časovni režim grejanja

Obzirom na najavljene izuzetno niske temperature za večeras Gradska toplana je od jutros krenula sa 24 časovnim režimom rada i on će trajati do sutra uveče do 22 sata, kaže Darko Pejčić, tehnički direktor JKP Gradska toplana.

„Pratimo svakodnevno vremensku prognozu i od zavisnosti od temperature koja je najavljena, sada je to i do -10 stepeni u nekim delovima grada, uvodimo 24 časovni režim rada. Jedan od razloga za ovakav način rada je pružanja konfora građanima, ali na ovaj način štitimo i instalacija za grejanje, vodovod i elektroinstalacije u stambenim i poslovnim objektima“, ističe Darko Pejčić.

Kada se radi o kvarovima on ističe da na sistemu daljinskog grejanja nema krupnijih kvarova.

„Dnevno imamo oko 20 do 30 poziva korisnika. Primedbi na kvalitet grejanja uglavnom nema, a pozivi se tiču manjih kvarova, curenja na ventilima u stanovima i slično. Situacija sa daljinskim grejanjem je stabilna i naši potrošači mogu mirno da dočekaju Svetog Nikolu“, dodaje Pejčić.

Jedno od pitanja građana koji koriste uslige Gradske toplane je, mada im je prijatno kada su stanovi topli, koliko će režim 24 časovnog grejanja uticati na njihove račune.

„Već na novembarskim računima građani su videli da je cena varijabilnog dela poskupela sa 5,40 na 6,04 dinara po kilovat satu. To je posledica porasta cene gasa od strane dobavljača, Jugorosgasa, tako da smo morali da podignemo cenu. To ne znači da u toku godine, ukoliko energentni pojeftine, nećemo spustiti cenu. Jednostavno, cena kilovat sata i varijabilni deo zavisi od cene gasa i Gardska toplana od toga nema ništa. Sve što građani plate ide dobavljačima“.

Pejčić naglašava da je fiksni deo na računu za grejanje ostao isti.

„Imali smo pojeftinjenje od dvadesetak posto i sada je 21,78 dinara po metru kvadratnom i to je ono na šta možemo da utičemo, ali ne možemo da utičemo na cenu varijabilnog dela“, zaključuje Pejčić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com