DruštvoEkonomija

Gradska toplana i profesionalni upravnici zgrada na istom zadatku – njihova saradnja donosi dobru uslugu

Saradnja JKP „Gradska toplana“ i niških profesionalnih upravnika stambenih zajednica je dobra, zaključak je sastanka koji je održan u Regionalnoj privrednoj komori. Nakon sanacije problema na samom početku grejne sezone, obe strane danas razmišljaju o unapređenju saradnje gde su trenutno aktuelni problemi: pojedina curenja ventila ali i previše topli ili hladni stanovi.

Saradnja Toplane i profesionalnih upravnika ocenjena je dobra, a glavna tema razgovora bila je regulacija grejanja u samim stambenim zgradama.

Direktor „Toplane“ Predrag Milačić kaže da je bitno da se problemi rešavaju na dnevnom nivou.

„Tema saradnje upravnika stambenih zajednica i nas u „Toplani“ su regulacije grejanja u stambenim zgradama u smislu nalaženja optimuma, da bude dovoljno toplo u stanovima, a da računi budu što manji, da potrošnja ne bude prevelika“, rekao je direktor niške toplane koji saradnju sa upravnicima ocenjuje kao izuzetnu.

Rad kontrolora u reonima olakšaće komunikaciju sa stanarima brojnih zgrada, gde će trebati da se obave ispitivanja na zahtevnim tačkama, poput prizemlja, potkrovlja i stanova koji nisu na sunčanoj strani. Nova automatizacija u podstanicama, olakšaće usklađivanje temeparture sa spoljnom temperaturom, zaključeno je na ovom sastanku u regionalnoj komori.

Prvi čovek Regionalne privredne komore Aleksandar Milićević tvrdi da će novi Zakon koji pokriva ovu oblast doneće i nove obaveze upravnika, ali će i neke stvari učiniti prihvatljivijim. Novim zakonom će biti preciziran rad i obaveze stambenih jedinica u vezi sa zaštitom bezbednosti stanara ali i zaštita i unapređenje životne sredine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com