Društvo

GRADSKA SLAVA: Palilulsko veče, Muzički edikt, PozitivNI, sportska nadmetanja

Povodom obeležavanja gradske slave Sveti car Konstantin i carica Jelena Nišlije imaju priliku da prisustvuju velikom broju događaja. Izdvajamo festival PozitivNI u parku Čair, uz učešće oko 400 umetnika i Muzički edikt u Svetosavskom domu.

 Subota 3. jun

Festival „PozitivNi“  od 10 sati do 1 sat posle ponoći.

Turnir na stadionu FK Car Konstantin, a na bazenu „Čair“ u 10 časova otvoren je  14. Međunarodni plivački miting „Trofej Car Konstantin“.

Na  nišavskom keju u 11 sati najavljeno je revijalno gađanje lukom i strelom u organizaciji Streličarskog kluba Niš, a u SC „Čair“ održati Košarkaški turnir u organizaciji Omladinskog kluba „Junior“ sa početkom u 16 sati.

U velikoj sali Univerziteta u Nišu zakazano je otvaranje naučnog skupa „Niš i Vizantija“ sa početkom u 17 i 30.

U Svetosavskom domu u okviru niškog Sabornog hrama najavljeno je svečano otvaranje i koncert Petog Međunarodnog festivala horske duhovne muzike „Muzički edikt“ od 19 i 30.

U parku Čair će biti održan koncert niških bendova od 19 sati do 1 sat nakon ponoći, dok će na amfiteatru na keju posetioci moći da uživaju u besplatnim koncertima u okviru programa „Čekajući Nišvil“, koji će početi u 20 sati.

Palilusko veče počinje u 21 sat.

 Nedelja 4. jun

U Sabornom hramu u Nišu 4. juna obeležavaju se Duhovi, slava Sabornog hrama i litije u od 8 do 11 sati.

Festival „PozitivNi sportski dan“  u parku Čair sa početkom u 10 sati  do 21 sat.

U Osnovnoj školi „Dušan Radović“ igraće se utakmica za 3. mesto na Košarkaškom turniru u organizaciji Omladinskog košarkaškog kluba „Junior“. Utakmica počinje u 10 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com