Društvo

Gradska slava bez Palilulske večeri

Jedina manifestacija koja predstoji pre avgusta je obeležavanje gradske slave grada Niša, koja se svake godine održava 3. juna, na dan Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Sasvim sigurno, tradicionalno Palilulsko veče neće biti održano.

Program ovogodišnjeg obeležavanja slave grada Niša izmenjen je u skladu sa epidemiološkom situacijom i odlukama kriznih štabova, lokalnog i republičkog.

“Biće održano bdenije u crkvi i predaja labaruma, ali najverovatnije sa ograničenim brojem vernika, a sutradan će biti služena liturgija, najverovatnije bez litija. Još je mnogo toga neizvesno, promene odluka su na dnevnom nivou i ovih dana ćemo definisati način kako da sve to realizujemo. Uostalom, sama suština slave je proslavljanje sveca i tu praktično nema velikih izmena. Naučni skup “Niš i Vizantija” će biti održan onlajn, u formi video konferencije sa video prezentacijom radova, najverovatnije u prostorijama Univerziteta. Palilulske večeri neće biti, to su informacije opštinskih čelnika, a da li će i u kojoj formi oni ipak nešto organizovati, verovatno ćemo znati narednih dana. U svakom slučaju, ovako smo se odredili poštujući odluke i mere kriznih štabova”, navodi Srđan Savić direktor Niškog kulturnog centra koji je koordinator u organizaciji obeležavanja gradske slave.

Foto: SPC

Želja svih je da se tradicionalni događaji organizuju onako kako su planirani ili najbliskije moguće planiranom, u skladu sa epidemiološkom situacijom, te je u tom smislu prisutno svakodnevno usklađivanje sa onim što se preporučuje, dodaje Savić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com