DruštvoEkonomija

Gradska preduzeća uplatila Gradu 24 miliona dinara

Svih 12 preduzeća čiji je osnivač grad Niš, prošlu godinu završilo je sa dobitkom i deo dobiti od približno 24 miliona dinara uplatili su u budžet grada, izjavila je pomoćnica gradonačelnica Niša Vladislava Ivković na sednici Gradskog veća.

Ivković je kazala da su preduzeća uplatila deo dobiti u skladu sa zakonom i odlukom o budžetu. Članovi Gradskog veća usvojili su danas izveštaju o poslovanju gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća i rešenja o raspodeli dobiti, ali da bi te odluke bile punovažne moraju da o njima odlučuju i odbornici Skupštine grada Niša.

Najveću neto dobit, prema usvojenim izveštajima, ostvarila je Gradska stambena agencija, 48 miliona dinara, dok je Javno komunalno preduzeće Mediana imalo dobit od 35 miliona dinara. Dobit Toplane bila je oko 15 miliona dinara, Direkcije za izgradnju 7,3 miliona, niškog vodovoda oko šest miliona, Parking servisa oko 5,3 miliona, Gorice i Tržnice oko milion dinara, Objedinjene naplate oko 690.000 dinara, Direkcije za javni prevoz oko 375.000 dinara, Nišstana 369.000, a Zavoda za urbanizam oko 150.000 dinara

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com