Politika

Gradska opština Pantelej po prvi put beleži veće prihode od poreza, od transfera koji dobija od Grada

Odbornici Skupštine GO Pantelej danas su usvojili šestomesečni izveštaj o radu i detaljni plan regulacije opštine Cerje.

Predsednik Skupštine opštine Pantelej Saša Novićević kao pozitivan primer je istakao to da su po prvi put u opštinskoj kasi veći prihodi od poreza na imovinu i poreza na dohodak, od transfera koji dobija od Grada. On je objasnio da je to tako, jer je više zaposlenih građana opštine Pantelej, ali se više i gradi, pa je samim tim i više oporezovanih nekretnina.

„Prihodi za prvih šest meseci ove godine iznose 27 miliona dinara, dok su do sada oni na šestomesečnom nivou iznosili 21 milion dinara. Ipak, do kraja godine imamo još tri meseca, tako da nam još vremena ostaje da ispratimo budžet“, rekao je Novićević.

Odbornici su usvojili i detaljan plan regulacije za Cerje, za koji je završnu reč dao Zavod za urbanizam.  Detaljnim planom regulacije se reguliše gradnja u tom delu naselja Pantelej, objasnio je predsednik Skupštine opštine Pantelej.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com