Društvo

Gradska opština Medijana usvojila budžet za narednu godinu

Usvojen budžet za narednu godinu

Odbornici Skupštine Gradske opštine Medijana usvojili su tri finansijska dokumenta koja su se našla na dnevnom redu devete sednice Skupštine ove opštine – devetomesečni izveštaj, treći rebalans budžeta za ovu, i Predlog budžeta za 2022. godinu.

“Najvažniji dokument je budžet za 2022. godinu, projektovan u ukupnom iznosu od 235 miliona dinara, što je za oko 35 miliona više u odnosu na 2021. Trudili smo se da uskladimo potrebe građana najveće niške opštine i raspoloživa sredstva, uz smanjenje troškova gde god je to moguće, i da poslujemo domaćinski”,  rekao je na sednici predsednik opštine Medijana Nebojša Kocić i dodao:

“Nadam se da smo u tome uspeli, jer ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo finansijsko poslovanje i rad opštine, računi su redovno plaćani, a svi korisnici po bilo kom osnovu isplaćivani”.

U 2022. godini za 6 posto su povećana izdvajanja u delu pronatalitetne politike, treće dete, prvo dete u nedelji, i iznose 9 miliona dinara. Planirana su sredstva za vantelesnu oplodnju u ukupnom iznosu od šest miliona dinara, što je za oko 3 puta više nego 2021. godine. Uvećanje za socijalna davanja je 50 odsto, a sredstava za stipendiranje studenata i nagrade talentima za oko 15 procenata. Stavka za investiciona ulaganja povećana je za 10 odsto u odnosu na ovu godinu.

Na sednici se čulo i da realizacija budžeta za 2021. godinu pokazuje izvršenje prihoda i rashoda od oko 75 odsto, što u uslovima epidemije i nepovoljnih tržišnih uslova više nego zadovoljavajuće. Treći rebalans budžeta za tekuću godinu je u cilju tehničkih usklađivanja pozicija. Parlament Medijane dao je i pozitivno mišljenje na programe poslovanja javno-komunalnih preduzeća Grada Niša u narednoj godini.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com