Društvo

Gradska opština Medijana ponovo pomaže mladim parovima da postanu roditelji

Parovi kojima je potrebna pomoć u lečenju neplodnosti ponovo imaju šansu da se prijave na konkurs GO Medijana za dodelu novčane pomoći “Sveta Petka” za vantelesnu oplodnju. Pravo mogu da ostvare punoletni i poslovno sposobni žena i muškarac, a koji vode zajednički život u skladu sa zakonom kojim se uređuju porodični odnosi – supružnici, odnosno vanbračni partneri i koji su sposobni da vrše roditeljsku dužnost i u takvom su psihosocijalnom stanju na osnovu koga se opravdano može očekivati da će biti sposobni da obavljaju roditeljske dužnosti, u skladu sa zakonom, u interesu deteta.

 

“Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti mogu ostvariti supružnici, odnosno vanbračni partneri kada lečenje neplodnosti drugim postupcima nije moguće ili ima značajno manje šanse za uspeh, uključujući i slučajeve preteće neplodnosti kao posledice razvoja ili lečenja bolesti. Procenu medicinske opravdanosti vrši podkomisija, sastavljena od tri doktora medicine – specijaliste iz odgovarajuće oblasti”, piše u konkursu.

Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti ne mogu ostvariti parovi koji su u prethodnim godinama dva puta ostvarili pravo na novčanu pomoć „Sveta Petka“.

Pomoć za lečenje neplodnosti može biti dodeljena samo suprižnicima, odnosno vanbračnim partnerima koji prilikom raspisivanja javnog konkursa oboje imaju prebivalište na području Gradske opštine Medijana i bez prekida najmanje godinu dana koji prethode raspisivanju javnog konkursa.

Rok za prijavu je 21. april. Detalje zainteresovani mogu da pogledaju na sajtu GO Medijana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com