Društvo

Gradska opština Medijana obeležila slavu Sveta Petku i najavila novine u pronatalitetnoj politici

Priznanja i nove pogodnosti za višečlane porodice

Uručenjem najviših priznanja Gradska opština Medijana obeležila je opštinsku slavu Sveta Petku.

Dukate Medijane dobili su Vojna bolnica Niš – za skoro 15 decenija profesionalnog rada i brige o pacijentima, Esnaf pekara – za saradnju sa GO Medijana i očuvanje tradicionalnih vrednosti, i vatrogasac Marko Pešić – za izuzetnu stručnost, požrtvovanost i profesionalnost u radu.

Blagodarnice su uručene Anđeli Lečić – za iskazanu humanost i pomoć budućim majkama, JPU „Pčelica“ Niš – za izrazito angažovanje zaposlenih tokom vanrednog stanja u vreme Кovid-a i Udruženju „ZOO planet“ Niš – za nepresušnu humanost i neiscrpnu društvenu odgovornost. Darovnice su dobile Dr Кatarina Stošić i medicinska sestra Aleksandra Nikolić – za iskazanu humanost i primer novim generacijama, obe zaposlene u Niškoj Hitnoj pomoći.

Foto: GO Medijana

Zahvaljujući gostima koji su došli na obeležavanje slave svih građana Medijane, a posle dvogodišnje pauze u Svetosavskom domu, predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić naglasio je:

“U proteklih godinu dana, kao i svih prethodnih, radili smo najviše u oblasti pronatalitetne politike, politike koju sprovodi država i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Izdvojili smo po 200 hiljada dinara za 21 bračni par, za roditelje koji nisu u mogućnosti da prirodnim putem to i postanu. I to je najviše od kada postoji Кomisija Sveta Petka”, rekao je  Кocić i dodao:

“Od naredne godine opština Medijana će svako četvrto dete u porodici darivati sa 150.000 dinara, a svako peto dete u porodici sa područja opštine sa po 200 hiljada dinara. Uvažili smo i zahteve roditelja da organizujemo pripremnu nastavu za naše osnovce, za upis u srednje škole, kako bi im uštedeli sredstva za plaćanje privatnih časova. Novi konkurs za stipendije i nagrade talentima biće objavljen naredne nedelje. Čestitam nagrađenima, a vama, dragi prijatelji želim svako dobro u životu i radu!”

 

Foto: GO Medijana

Po tradiciji, slavski kolač presekao je Njagovo Preosveštenstvo, episkop niški Arsenije, sa sveštenstvom niške Eparhije, naglasivši da mu je uvek čast da na praznik Sveta Petke bude sa građanima i zaposlenima u najvećoj niškoj opštini,  uz želje za zdravlje i svako dobro u životu.

Foto: GO Medijana

Slavi najveće niške opštine prisustvovali su predstavnici Vojske Srbije, Grada Niša i javnih preduzeća, gradskih opština, pobratimske opštine Sente, Uprave za vanredne situacije, udruženja i brojni građani.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Svečarska atmosfera. Istinski, Slava je. Treba predahnuti. Jedan je Dan, važan. Ali, pitam /se/, zar nije bilo mesta i za OSNIVAČE STRANKE iz oktobarskih dana 2008 g. Tada, bilo nas je tridesetak. Danas, život nas je razvejao. Nažalost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com