Društvo

Gradska opština Crveni Krst obeležila 18 godina postojanja i rada

Gradska opština Crveni krst, svečanom sednicom i dodelom povelja i priznanja, obeležila je danas 18 godina postojanja i rada. Prema rečima predsednika prof. dr Miroslava Milutinovića prioritet ove opštine i u narednom periodu biće komunalna infrastruktura, ali i da se svim stanovnicima obezbedi zdrava pijaća voda. On se pohvalio da je do sada, zahvaljujući podršci Grada, završeno gotovo 95 odsto prioriteta ove opštine.

Milutinović je istakao da je aktiviran izvor Pešter zahvaljujući kojem se zdravom pijaćom vodom snabdeva deset sela, rešen je problem i tri sela koja se snabdevaju vodom iz izvorišta Vrelo, biće rešen problem i Rujnika, sela koje dugo nije imalo vodu. Rešen je problem 80 kuća u selu Vrtište i naselja Šljaka u kojem je urađena kompletna instalacija. Kada je problem kanalizacije u pitanju, jedan deo je rešen u Popovcu, biće rešen, prema rečima predsednika opštine i drugi, ali to zavisi od kolektora u Medoševcu. Urađena je sekundarna kanalizacija u Čamurliji i u selu Hum.

“Problem u našoj opštini su i saobraćajnice. Asfaltirali smo 11 ulica i preko 40 ulica smo posipali grebanim asfaltom”, kazao je Milutinović.

On je dodao da će i nadalje jedan od prioriteta biti mladi, posebno oni koji žive na selu, jer im je cilj da oni tamo i ostanu. Pohvalio se i da u tom cilju opština podržava sve kulturne i sportske manifestacije.

Prof. dr Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni krst

“Postoji tendencija da se mladi vraćaju na selu. Imamo velike zasade, agrar je u odnosu na 2019. godinu upetostručen. Iamamo velike površine zasada šljiva, oraha i vinograda”, kazao je Milutinović.

Kao prioritet ističe i standard sugrađana i dodaje da je opština izdvojila 8 miliona dinara za pomoć stanovništvu te teritorije.

“Svaki dinar koji dobijemo od poreza mi gledamo da vratimo našim sugrađanima. Na teritoriji naše opštine imamo preko 300 porodica sa troje ili više dece kojima smo pomogli finansijski, pomoć je dobilo i preko 200 porodica samohranih roditelja, ono što ostane raspodelimo kroz jednokratnu pomoć za ogrev ili za lekove”, naglasio je Milutinović.

U znak zahvalnosti za podršku i pomoć GO Crveni krst i na dan punoletstva nije zaboravila svoje prijatelje. Predsednik opštine se zahvalio kabinetu gradonačelnice i svim javnim preduzećima na podršci.

Zvanje počasni građanin gradske opštine Crveni Krst sa lentom dodeljena je direktoru „Pekare Branković“ Branku Brankoviću, zbog, kako se navodi, odlične saradnje sa Opštinom, i zbog toga što je veliki donator Opštine Crveni Krst. Priznanje i lentu mu je uručio predsednik Opštine Miroslav Milutinović.

Dodeljene su zahvalnice i svim direktorima javnih preduzeća. Posebna zahvalnica za uspešnu saradnju i realizaciju mnogih infrastrukturnih projekata je namenjena gradonačelnici Niša. Ovoj svečanosti je prisustvovala i Verica Lazić, izaslanica predsednike Srbije.

„Želim da čestitam svim dobitnicima priznanja, koji su svojim zaslugama učinili svoju zajednicu ponosnom. Takođe, svim građanima opštine Crveni Krst čestitam ovaj dan, želim da mnogo godina slavite i veselju, zdravlju i slozi. Republika Srbija na čelu sa predsednikom je uvek uz vas“, poručila je Verica Lazić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Годинама се аргументима доказује непотребност општина у Нишу. Најбољи пример су Нови Сад и Крагујевац, који имају веће буџете и степен константног развоја.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com