Društvo

Gradska opština Crveni Krst će sledeće godine biti veliko gradilište

Gradska opština Crveni Krst, najveća po površini gradska opština obeležila je danas 14 godina postojanja. Obeležavanju su prisustvovali predstavnici vojske, policije, javnih institucija i drugi saradnici ove opštine.

Predsednik Gradske opštine Crveni Krst rekao je da je od samog konstituisanja opštine, njen osnovni cilj je bio da bude servis građanima.

„Ja se nadam da smo mi taj cilj ostvarili. U okviru same opštine imamo uslužni servis koji ima šalter Objedinjene naplate, Centra za socijalni rad, Pošte, Matičnu službu, policiju. Tako smo našim građanima, a nije ih malo, čak 33.000 omogućili da sve svoje obaveze završe na svojoj teritoriji“, istakao je Milutinović.

On je rekao da su i dalje prioriteti Gradske opštine Crveni Krst uređenje komunalne infrastrukture. Najavio je da će sledeće godine ova opština biti jedno veliko gradilište.

„Ne postoji ni jedno naselje a da nema jedan od tri najveća problema. To su kanalizacija, vodovodni sistem i uređenje puteva. Zato smo za iduću godinu u budžetu predvideli 45 miliona za uređenje kanalizacije, 50 miliona za uređenje vodovodnog sistema i 60 miliona za asfaltiranje ulica“, kazao je Milutinović i objasnio da će prvo biti asfaltirane ulice gde su rešeni pravno imovinski odnosi, a onda i ostale.

I dalje će prioritet opštine biti omladina, pogotovo ona na selu.

„Uvek kažemo da omladina treba da ostane na selu, međutim da bi ona zaista i ostala trebalo bi da stvorimo uslove za to. Mi smo u budžetu opština za 2019. godinu izdvojili 7,6 miliona dinara kako bi podržali i propratili sve manifestacije kulture i sporta“, rekao je Milutinović.

Nažalost na teritoriji Crveni Krst izraženo je siromaštvo stanovništa. Preko 3.000 Roma živi na teritoriji te opštine.

„Uprkos tome standard našeg stanovnišva iz godine u godinu raste, ali smo mi ipak za socijalna davanja izdvojili 5,2 miliona dinara“, kaže prvi čovek opštine Crveni Krst.

Prema Milutinovićevim rečima ova opština poznata je po trianglu, jer se na njenoj teritoriji nalazi avio saobraćaj, kargo, železnički i putni saobraćaj i kao takva veoma je interesantna za invenstitore. Dodao je da može da se pohvali i sa turističkim destinacijama počev od Tvrđave, koja je najinteresantnija turistima, ništa manje po posećenosti nije i Logor 12. februar, zatim Banja Topilo, a sada je prepoznatljiva i po novoj turističkoj destinaciji netaknute prirode Vidrištu. Gradsku opštinu Crveni Krst čine 23 seoska naselja i tri gradska. Ima Skupštinu koju čini 21 odbornik, Gradsku upravu i Veće.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com