Društvo

Gradska kancelarija ombudsmana u Nišu baviće se i zaštitom ljudskih prava ljudi u Gadžinom Hanu (VIDEO)

Prva zajednička kancelarija lokalnog ombudsmana u Srbiji.

Zajednička kancelarija lokalnog ombudsmana za Grad Niš i opštinu Gadžin Han, prva takva u Srbiji, doprineće većoj zaštiti prava građana i poboljšati kontrolu rada organa gradske i opštinske uprave. Zajednička kancelarija finansira se sredstvima Fonda za međuopštinsku saradnju.

 

“Кancelarija Niša i Gadžinog Hana je korak ka formiranju Regionalne kancelarije ombudsmana čije će sedište biti u Nišu i koja će omogućiti da svoja prava ostvare građani iz svih mesta u Nišavskom okrugu. To će doprineti većoj zaštiti ljudskih prava, unaprediće komunikaciju između građana i predstavnika lokalnih vlasti i poboljšati kontrolu rada gradske i opštinske uprave, javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava”, rekla je Кatarina Mitrovski, lokalni ombudsman Grada Niša.

Mitrovski je dodala da se na ovu ideju došlo jer je veliki broj građana Gadžinog Hana koji su imali pritužbe, nisu imali kome da se obrate.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com