IZBORI 2022

Gradska izborna komisija u Nišu još ne objavljuje rezultate izbora

Gradska izborna komisija u Nišu još nije objavila podatke o broju gradjana Niša koji su glasali na izborima, kao ni izborne rezultate. Mobilni telefoni predsednice Gradske izborne komisije Danijela Milićević i njenog zamenika Milana Janićijevića su isključeni, a članovi GIK-a koji se javljaju na fiksni telefon ne daju nikakve informacije, osim da se predsednica GIK-a ne oseća dobro i da se zato ne javlja.

Predsednica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević je rekla da je izborni štab koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije u Nišu obradio 87 odsto biračkih mesta u Niš i da rezultati pokazuju da je u tom gradu Srpska napredna stranka osvojila 37 odsto glasova, a lista Ujedinjeni za pobedu Srbije nešto preko 16 odsto.

“Prema našim podacima Aleksandar Vučić osvojio je u Nišu 51,5 odsto glasova, a Zdravko Ponoš 22 odsto”, izjavila je Milošević.

Ona je kazala da je izlaznost u Nišu skoro 60 odsto. Koordinator Socijalističke partije Srbije za Niš Igor Novaković rekao je da je njihov gradski izborni štab obradio sva biračka mesta i došao do rezultata svoje stranke.

“U Nišu smo osvojili 17.725 glasova, što je za 7.000 glasova više ili za preko 70 odsto više u odnosu na prethodne izbore”, rekao je Novaković.

Prema njegovim rečima, podaci izbornog štaba SPS-a pokazuju da je izlaznost u Nišu bila 61,40 odsto. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski objavila je na svom Fejsbuk profilu da su Nišlije “glasale za predsednika Aleksandra Vučića”, ali nije navela koliko je gradjana tog grada glasalo za Vučića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com