Društvo

Gradonačelnik obišao Novo selo i počeo sa rešavanjem tamošnjih problema

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima obišao je meštane Livadske ulice u naselju 9.maj, koji su mu se obratili zbog problema sa računima za vodu. Budući da su priključeni na kontrolni vodomer u glavnoj ulici, nemaju vodomere u svojim domaćinstvima i zbog toga su prinuđeni da plaćaju račune usled svakog kvara i curenja do kojih dolazi na mreži.

Više od 10 godina meštani Livadske ulice u Novom selu iz sopstvenog džepa moraju da nadoknađuju troškove za vodu.

“Mi smo dali nalog da se krene u proceduru izrade projekta kako bismo i programom mogli da predvidimo rešavanje ovog problema jer je jedino ispravno da građani plaćaju račun samo za vodu koju potroše. Dakle, onoga momenta kada dobiju vodomere u svojim domaćinstvima, plaćaće račun za sopstveni utrošak” izjavio je gradonačelnik Niša.

On je istakao da ovo nije jedini problem meštana Livadske. U samoj ulici nema ulične rasvete.

“Sa nama je i direktor JKP Parking servis, ja očekujem da se već krajem naredne nedelje radnici ovog preduzeća nađu na terenu i reše ovaj problem” poručio je gradonačelnik.

On je ovom prilikom najavio da će uskoro opet doći u Novo selo jer u naselju 9.maj postoji još problema koje treba rešavati.

Naredne godine, prema njegovim rečima, radiće se rešavanje vodovodne i kanalizacione mreže, kao i deo ulica u ovom niškom naselju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com