Društvo

Gradonačelnik Niša uručio priznanja najboljim predstavnicima hitnih službi u 2019. godini

Poslednjeg dana u godini, gradonačelnik Niša je tradicionalno, u Gradskoj kući, uručio priznanja najboljim predstavnicima hitnih službi i kriznog menadžmenta.

 

Foto: N. V.

Za 2019. godinu, ova priznanja, koja se sastoje od zahvalica i satova, dobili su predstavnici Policijske uprave Niš Milan Rakić, saobraćajni policijski službenik i Marija Stojanović, šef Dežurne službe; predstavnici Žandarmerije Darko Mitrović, poručnik policije i Živojin Jovanović, vodnik prva klase Odreda Žandarmerije.

Iz Sektora za vanredne situacije priznanja su u ruke tišla Miodragu Popoviću, vođi vatrogasno-spasilačkog voda i Bobanu Jovanoviću, načelniku Odeljenja za preventivni nadzor pri izgradnji objekata.

Priznanja su uručena i dr Snežani Radivojević, specijalisti interne medicine i dr Dragiši Aleksiću, specijalisti urgentne medicine Hitne medicinske pomoći Niš.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio je priznanja i Miroljubu Stojiljkoviću, peraču ulica i radniku Zimske službe i Nikolić Bojanu, dimničaru iz JKP “Medijana”, ali i Aleksandru Stojanoviću iz Pekare Branković.

Foto: N. V.

“Rad ovih službi je uspešniji nego prethodnih godina. Danas, na tradicionalan način, a i kao tužnost prema ovim hrabrim i vrednim ljudima pokazali smo zahvalnost za sav njihov trud, hrabrost, vrednoću, požrtvovanost i sve ono što su uradili u 2019. godini, radeći odgovorno svoj posao i pokazujući primerom drugima da to preznaje Niš“, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Među dobitnicima priznanja su i dve dame, Marija Stojanović, šef Dežurne službe niške policije i dr Snežana Radivojević, specijalista interne medicine Hitne pomoći.

Foto: N. V.

“Ovim poslom se bavim punih sedamnaest godina. Ovo mi je prvo priznanje i velika čast. Ovo je čast i za sve moje kolege od kojih sam učila posao i posebnu zahvalnost bih izrazila načelniku Policijske uprave u Nišu, koji je prepoznao moju požrtvovanost i samim time, dao mi je stimulans da nastavim ovim tempom i sa ovakvim ambicijama”, rekla je Marija Stojanović.

Dr Snežana Radivojević istakla je da priznanje ima veliki značaj za čitavu ekipu Hitne medicinske pomoći koji su 24 sata, svakog dana u godini na usluzi građanima.

Foto: N. V.

“Takođe, ovo priznanje obavezuje sve nas. Mi smo, u svim službama, na istom zadatku, a to je da radimo za sugrađane i njihovu bezbednost”, poručila je dr Radivojević.

Ona je istakla da je godinu koja je za nama obeležila krizna situacija u Jasenoviku, kao i saobraćajne nezgode, ali su sve službe zajedno bile na visini svog zadatka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com