Servisne

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao Pasi Poljanu

Gradonačelnik Niša Darko Bukatović je, zajedno sa prvim ljudima Gradske opštine Palilula, JKP Naisus, Parking servisa, Sekretarijata za planiranje, Sekretarijata za imovinu i Direkcije za izgradnju grada, obišao dvadesetak ulica u naselju Pasi Poljana kako bi se zajedno uverili u realno stanje i potrebe građana ovog dela grada. Poseta je usledila nakon prošlonedeljnog razgovora sa meštanima ovog gradskog naselja o rešavanju komunalnih problema.

U razgovoru sa meštanima, gradonačelnik Bulatović je istakao da je cilj ove posete uvid u realno stanje, na osnovu koga će se, u saradnji i dogovoru sa građanima, a u skladu sa mogućnostima Grada, odrediti prioriteti i sačiniti plan izgradnje i komunalnog uređenja, i naravno definisati Budžet za narednu godinu.

“Realno je očekivati da će radovi na izgradnji kanalizacione ili vodovodne mreže i asfaltiranju ulica krenuti već u prvim danima proleća, pod uslovom da do tada bude obezbeđena sva potrebna planska dokumentacija, rešeni imovinski odnosi i dobijena građevinska dozvola”, kazao je Bulatović.

I pre tog roka radiće se na postavljanju ulične rasvete u delovima Pasi Poljane gde ona nedostaje, a dogovoreno je da u planove, između ostolog, uđe i ograđivanje igrališta u dvorištu stare škole, što meštani traže već godinama.

“Novca u gradskom budžetu će biti mnogo više nego ove godine, ali ipak nedovoljno da se baš svi problemi reše i sve ulice završe”, dodao je gradonačelnik Niša.

Zato će se, kako je rekao, u narednih par nedelja organizovati još jedan susret sa meštanima, na kome će i konačno biti definisani prioriteti i projekti koji će biti realizovani u 2019.-oj, a koji u narednim godinama.

“Cilj je da sa sredstvima kojima raspolažemo, a biće ih, naglašavam bar trostruko više nego ranijih godina, uradimo najviše što može, uz apsolutno poštovanje propisa i Zakona”, poručio je Gradonačelnik Bulatović i najavio sličan obilazak i ostalih delova Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com