Društvo

Gradonačelnik Niša čestitao Hanuku svim pripadnicima jevrejske zajednice

Povodom jednog od najvećih jevrejskih praznika, Praznika svetlosti Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uputio je čestitku svim pripadnicima jevrejske zajednice.

„U ime svih građana Niša i u svoje lično ime, svim vernicima čestitam Praznik svetlosti i prosvećenja. Naše su iskrene želje da Praznične dane provedete sa puno duhovne radosti i sa ponosom što Niš pruža mogućnost svim nacionalnim zajednicama da afirmišu svoju tradiciju, kulturu i očuvaju specifičnosti kojima se odlikuju.

Vizija Hanuke proširuje atmosferu poverenja i saradnje, pomažući ljudima da prevaziđu teškoće i prepreke na životnom putu. Zbog toga svi trebamo zapaliti sveće radi dobrote i hrabrosti, nade i velikodušnosti, znanja i ljubavi.

Želeći da Praznik Svetla donese radost i mir svakoj porodici upućujem vam tradicionalni pozdrav – Hag Hanukka Sameah!”

Proslava Hanuke, jevrejskog Praznika svetlosti, počela je u nedelju i traje osam dana.

“Hanuka je simbol nade i čuda, vere u bolje sutra. To je jedan od najradosnijih jevrejskih praznika.”, navodi rabin “Habad Centra” Jehošua Kaminecki.

Jevrejski Praznik svetlosti, Hanuka, u jevrejskim hramovima i domovima širom sveta obeležava se službama, okupljanjem porodica i paljenjem sveća na posebnom svećnjaku poznatom kao Menora ili Hanukija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com