Društvo

Gradonačelnik: Komunalni problemi su brojni, bavićemo se njima na dnevnom nivou

Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović izjavio je da su komunalni problemi mnogobrojni i najavio da će se nova gradska vlast „na dnevnom nivou baviti komunalnim problemima, počev od udarnih rupa, preko zelenila, parkiranja, infrastrukturnog uređenja međublokovskog prostora i asfaltiranja prilaza zgradama.

„To je ono što svako od nas vidi kad izađe iz svog ulaza iz svoje zgrade ili kuće. Važno nam je da one probleme koje su građani percipirali u prethodnom periodu probamo da rešimo. Radićemo neprekidno na tome da popravimo stvari, da u budućnosti to bude sve bolje i bolje“, rekao je Pavlović na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

On je kazao da resori gradskim većnicima još nisu podeljeni, ali da će se verovatno većnik Miloš Đorđević baviti komunalnim delatnostima.

„Kada govorimo o komunalnim problemima mora da se uđe dublje u strukturu, raspored delatnosti i raspored radnih mesta u samim javno komunalnim preduzećima. Onda kada se bude ustanovilo na koji način reorganizovati službe i sektore ili koje ljude postaviti na koja mesta u javno komunalnim preduzećima, onda će, čini mi se i stvari da se drugačije rešavaju. Znate sve vam je do ljudi“, naglasio je Pavlović.

Prema njegovim rečima, svodoci smo da se u prethodna tri mandata, za vreme prethodna tri gradonačelnika menjala Gradska uprava, a sada je osnovno pitanje da li povećavati ili smanjivati broj uprava i na koji način reorganizovati preduzeća kako bi bolje funkcionisala.

„U svim tim razmišljanjima dolazimo do zaključka da se stvari rešavaju onda kad prave ljude postavite na prava mesta. Vrlo često se time stvari reše time što se dobije jedna nova energija, a onda ima i neku novu ideju, a onda upotrebi tu novu ideju“, izjavio je Pavlović.

On je kazao da će biti razmotreno na koji način na terenu može biti više komunalnih radnika da bi grad bio čistiji i na koji način da se brže asfaltiraju udarne rupe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com