Društvo

Gradonačelnici Dragani Sotirovski priznanje za doprinos razvoja Niša u turizmu

Projekat “321 Srbija” predstavljen je u Beogradu, a tokom predstavljanja dodeljena su i priznanja zaslužnim za promociju Srbije u svetu, među kojima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež,  teniser Novak Đoković. Među dobitnicima ovog velikog priznanja je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski dobila je priznanje za doprinos razvoju Niša kao turističke destinacije, priznanje za doprinos banjskom turizmu pripalo je predsedniku opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Foto: zvanična FB strana

“Počanstvovana sam nagradom koju sam dobila u hotelu Hajat u Beogradu za promociju Niša kao turističke destinacije u projektu od nacionalnog značaja „321 Srbija“ koji su podržali kabineti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić. Cilj projekta je da turistička sezona u Srbiji traje 12 meseci kroz promociju objedinjene turističke ponude Srbije u zemlji i inostranstvu. Zahvalna sam što je naš rad na stvaranju raznovrsnih turističkih sadržaja prepoznat, kao i napor da kroz jedinstvenu turističku regiju južne i istočne Srbije promovišemo lepote Niša i okruženja. Tako na najbolji način doprinosimo uspehu i pridružujemo se projektu „321 Srbija“”, napisala je ona na zvaničnoj facebook strani.

Predsednik Aleksandar Vučić dobio je priznanje za najveći doprinos razvoju srpskog turizma i imidža Srbije u svetu, dok je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dobio priznanje za doprinos razvoju boljih diplomatskih odnosa Srbije sa svetom.

Priznanje za doprinos razvoju i organiziciji srpskih turistički proizvoda dobio je predsednik SDPS-a Rasim Ljajić, priznanje za očuvanje i razvoj malih proizvođača pripalo je predsedniku Privredne komore Srbije Marku Čadežu.

Svetski šampion i teniser Novak Đoković dobio je priznanje za najboljeg ambasadora Srbije u svetu u novijoj srpskoj istoriji, a umesto njega nagradu su preuzeli njegovi roditelji – Srđan i Dijana Đoković.

Priznanje za doprinos očuvanju srpske muzike i umetnosti pripalo je osnivaču dečijeg hora “Čarolija” Leontini Vukomanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Признање за “фонтану” која не ради целу годину, за “Нишвил” кога неће бити, али и за сва “говна” која су на тротоарима и улицама.
    ТУРИСТИЧКЕ АТРАКЦИЈЕ !

    1. Najgora gradonacelnice, upropastila je Nis, unakazila ga, od divnog grad, prepunog cveca I drveca napravili je grad ploca I rugobe.Pod hitno je smeniti, postaviti nekog ko voli Nis

  2. Ona može da dobije nagradu za najviše rupa na ulicama, rovove na trotoarima, najveća atrakcija je Dušica Davidović prva supozitorija Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com