Hronika

Gradonačelnica se pismom obratila Policijskoj upravi u Nišu. „Hitno dostaviti Gradu pregled potreba Saobraćajne policije u oblasti bezbednosti saobraćaja“

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obratila se pismom Policijskoj upravu u Nišu u kome je zatražila da se Gradu što pre dostavi pregled potreba Saobraćajne policije u Nišu u oblasti bezbednosti saobraćaja.

Ona je zatražila spisak potrebne opreme i eventualne lokacije na kojima bi se stacionirana oprema postavila, kao i spisak „crnih tačaka“ na gradskim ulicama sa predlogom konkretnih mera za sprečavanje saobraćajnih nezgoda i nesreća.

„Poslednji događaji u Nišu u kome su na Bulevaru Medijana u saobraćajnoj nesreći stradala dvojica naših sugrađana, među kojima i dvanaestogodišnji dečak, povod je za hitnu reakciju Grada i policije i podizanje saradnje na viši nivo“, navodi se u pismu gradonačelnice Niša.

Grad ispunjava obaveze iz Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Niša od 2017. do 2021. godine i Akcionog plana za sprovođenje Startegije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Niša, ali je i spreman da ih, ukoliko je to potrebno, odmah dopuni u skladu sa eventualnim promenama indikatora i prioritetima u oblasti podizanja nivoa bezbednosti saobraćaja u Gradu, ocenjuje se u pismu Dragane Sotirovski.

Prema rečima gradonačelnice Niša, deo prioriteta je definisan na nedavnom zajedničkom sastanku rukovodstva Grada i načelnika PU Niš, a ukoliko je to potrebno Grad i policija će pokrenuti zajedničke inicijative prema nadležnim republičkim organima.

Naš zajednički cilj je, ističe gradonačelnica u pismu PU Niš, dostizanje visokog nivoa bezbednosti saobraćaja što je u interesu svakog žitelja Grada, odnosno učesnika u saobraćaju pojedinačno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button