Društvo

Gradonačelnica: Postavljanje pešačkih ograda na Bulevarima za veću bezbednost pešaka, ne za kažnjavanje

Nakon pisanja Srbija Vesti o noćnom divljanju automobilima i kvadovima preko spomen-kompleksa Bubanj u Nišu, oglasila su se Udruženja koja predlažu ograđivanje celog kompleksa, postavljanje kapija i njihovo zaključavanje.

Gradonačelnica je objasnila da će razmotriti taj predlog za ljudima iz struke, ali da ove godine nije planirano postavljanje kapija i video – nadzora u ovom spomen – parku, ali da to ne znači da ih neće postaviti u narednom periodu. Ističe da je postavljanje pešačkih ograda prioritet za sada.

“Razmatraćemo taj predlog, pre svega sa gradskim urbanistom da vidimo šta može da se uradi.  Predvideli smo značajna sredstva za značajna sredstva za održavanje spomen – parka Bubanj. Planiramo sečenje rastinja koje je dotrajalo, to se inače podrazumeva i spada u održavanje parka. Ove godine nismo planirali da postavljamo zaštitne ograde i video – nadzore, što ne znači da nećemo to uraditi”, izjavila je gradinačelnica Dragana Sotirovski.

Ona objašnjava da, pošto su javne nabavke završene, prioritet je postavljanje pešačkih ograda na mestima gde je policija naložila posle nesreće koja se dogodila na Bulevaru Medijana.

“Pešačke ograde za zaštitu pešaka i postavljanje video – nadzora na pojedinim mestima, ne da bi kažnjavali građane, već da bi ih zaštitili pešake od bahatih vozača”.

 Podsetimo, iz Grada su već najavljiali da će tokom 2022. godine Bulevar Medijana prvi dobiti video- nadzor.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Za vecu bezbednost u saobracaju bi prvo trebale da se urade sve ulice u grad Nis a ne ograde ,katanci i lanci

  2. Како ће било каква ограда да спаси нечији живот, ако возило улети са 80+ км/ч?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com