Društvo

Gradonačelnica: Nišu potreban sajamski prostor, u planu i prirodnjački muzej

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je da je saglasna sa predsednikom Aleksandorom Vučićem koji je prilikom nedavne posete Nišu rekao da je Gradu potreban sajamski prostor koji će država finasirati, jer je Niš spojnica celog juga, ne samo Srbije, nego i okolnih zemalja.

“Nije realno da to tražimo od države u narednoj godini,  ali u 2023. ćemo svakako o tome razmatrati. Prostor koji je namenjne za ekspo centar postoji , dokumentaciju smo završili zahvaljujući Evropskoj uniji jer smo pomoću njihovih para radili projketnu dokumentaciju. Uvek sam za to da se određuju prioriteti, a država će uložiti u rekostrukciju naših stadiona” objašnjava Sotirovski.

Ona kaže da čelnici i pitati državu za realizaciju pomenutog projekta, ali i da će u 2023. godini pokušati da nađu neko adekvatnije i brže rešenje.

“Nišu kao velikom gradu je potreban ekspo centar, a ima sjajnu lokaciju pored mini industrijske zone, blizu izlaza sa autoputa. Znam da će to će biti zanimljivo investitorima”.

Gradonačelnica je dodala da su Gradu potrebne koncertna i kongresna dvorana, da parcela postoji, ali da nemaju ideju ko bi to mogao da finansira.

“Mislim da je predsednik Srbije Alekesandar Vučić več dogovorio sa Ministrastvom odbrane da dobijemo lokaciju prekoputa Džamije. Prioritet će nam svakako biti zgrada muzeja jer se sva umetnička dela sada čuvaju u  u depoima. Planirana je adaptacija jedne zgrade na samom glavom trgu koji će biti pretvoren u mini prirodnjački muzej jer su to sve sadržaji koji treba da ima jedan veliki grad, a mi još uvek nemamo”.

 

Vreme za realizaciju svih projekata nije precizirala.

Sotirovski je najvila je otvaranje još jedne fabrike i zapošljavanje radnika, ali i dolazak novih investitora koji su  kupili zemljište na pojednim lokacijama.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com