Društvo

Gradonačelnica Niša posetila korisnike Prihvatilišta za stara lica i ručala sa njima

Broj ljudi koji se sada nalaze u Prihvatilištu za stara lica najbolje pokazuje i oslikava koliko je ovakva usluga potrebna našem gradu, a ono što ćemo sigurno uraditi u 2021. godini je da ovu uslugu proširimo.

Moraćemo da pronađemo objekat ili da ga sagradimo za uslugu koja će trajati 365 dana, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tokom posete Prihvatilištu za stara  lica koje se privremeno nalazi u Centru Mara.

Trenutno se u Prihvatilištu nalazi 11 osoba, a među njima je i porodica sa dvoje male dece. Gradonačelnica je tokom posete razgovarala sa korisnicima ove usluge o tome šta će nakon izlaska iz Prihvatilišta a onda je i ručala sa njima.

“Činjenica je  da ima sugrađana koji ne mogu zimu da provedu sami u svojim  domovima iz najrazličitijih razloga. Ovde im je sve na  jednom mestu i ova usluga je za kratko vreme opravdala svoje postojanje. Ovo je još jedan  od dokaza da oni nisu sami, sada su ovde zajedno kao velika porodica”- kazala je Sotirovski.

 

Gradonačelnica Niša je dodala da će već na proleće ova usluga u Centru Mara biti zatvorena kako bi proctor mogao da se koristi za njegovu prvobitnu namenu – Predah od roditeljstva.

Direktor Centra Mara Miloš Ranđelović je dodao da korisnici ove usluge u Prihvatilištu imaju sve uslove kako bi što lakše prebrodili hladne dane. O njima 24 brinu lekari iz ustanove, dobijaju redovne obroke, tu je i soba za druženje, ali i soba za izolaciju ukoliko je neko od korisnika inficiran virusom kovida.

Kakos u kapaciteti Prihvatilišta trenutno popunjeni ukoliko za to postoji potreba Sigurna kuća u Nišu je ponudila da u jednom delu njenog prostora budu smeštena lica koja su bez svojih domaova ili ako ih imaju u njima ne mogu da prezime.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Стара лица ионако имају слаб апетит. Није требало….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com