Društvo

Gradonačelnica Niša obišla fabriku kineske kompanije „Singju“

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je sa saradnicima fabriku kineske kompanije „Singju“ (“Xingyu Automotive Lighting Systems“) koja počinje sa probnom proizvodnjom u aprilu ove godine i koja će zapošljavati 1.000 radnika.

„Ova kineska fabrika je dobar pokazatelj kako država i lokalna samouprava sarađuju, jer ovo je direktna investicija iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekla je Dragana Sotirovski tokom obilaska fabrike koja se prostire na 47.000 kvadratnih metara.

Prema njenim rečima, Niš ima dobar poslovni ambijent i posle investicije kompanije „Singju“ u visini od 60 miliona evra možemo se nadati i njihovim kooperantima.

Niš će biti strateški i razvojni centar za Evropu u proizvodnji LED rasvete za sve brendove automobilske industrije kompanije iz Kine. Oni su započeli razgovore sa niškim Elektronskim fakultetom i predstavnicima Naučno-tehnološkog parka o saradnji, a planiraju i stipendiranje naših studenata, istakao je direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević.

„Singju“ je lider LED rasvete za automobile na globalnom nivou. Postoji od 1993. godine, a predstavnik te kompanije Ma Dongdong je rekao da se oni raduju dolasku u Niš.

Dragana Sotirovski obišla je sa saradnicima i završne radove na izgradnji pristupne infrastrukture i radove na revitalizaciji Bulevara Dimitrija Tucovića čime Grad Niš u roku ispunjava preuzete obaveze prilikom ugovaranja izgradnje kineske fabrike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Обично у циркусу сарађују 2 кловна. Исто у нишком “МЕДРАНУ” (дуо Д) – Драгана и Душан

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com