Društvo

Gradonačelnica najavila tužbu zbog tvita opozicione stranke, Davidović tvrdi da neće biti pauze u pružanju usluge presonalnih asistenata

Nakon što je Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde na svom Twitter nalogu napisala da 50 personalnih asistenata koji brinu o osobama sa invaliditetom, neće dobiti januarsku platu, usledio je odgovor iz Grada, demantujući ovu izjavu.

“50 osoba je niška vlast ostavila bez prihoda u januaru. Ti ljudi rade po ugovoru o delu za 31. 000. I to su im uskratili ovog meseca. Sotirovski, pakujte se, dosta je, gotovo”, napisala je Milošević.

Gradonačelnica Niša demantujući ove navode, najavila je tužbu zbog postova na društvenim mrežama.

Podsetimo, Gradonačelnica je već u sudskom sporu sa Miloševićevom, takođe zbog tvita u kojem je navela da je dok je bila na čelu Nišavskog okruga zaposlila tri člana svoje porodice u državnim ustanovama i preduzećima.

“Podneću još jednu tužbu protiv svih onih koji narušavaju ugled gradu i uznemiruju osobe sa invaliditetom koji imaju lične asistente i lične pratioce”, kaže gradonačelnica.

Pomoćnica gradonačelnice Dušica Davidović napominje da se Dragan Đilas “drznuo” da preko svoje članice iz Niša govori o neproverenoj informaciji, o tome da personalni asistenti neće biti plaćeni u januaru mesecu.  Davidović odgovrno tvrdi da će personalni asistenti pružati uslugu građanima kojima je neophodna ova vrsta usluge i da neće biti prekida u pružanju iste.

„To apsolutno nije tačno, odgovorno tvrdim da će personalni asistenti pružati uslugu našim sugrađanima koji imaju potrebu za tim na teritoriji Niša. Njima je u kontinuitetu tokom cele godine redovno održavana isplata njihovih mesečnih obaveza koje su imali po satnici, koje dostavlja Agencija, odnosno Udruženje koje je prošlo na javnoj nabavci da pruža ovu uslugu. Nemojmo da širimo dezinformacije, poručuje Davidović.

Davidović je kazala da je za te namene Grad izdvojio 25 miliona kao i prošle godine.

“Završen je konkurs po kome su se naši sugrađani koji žele ovu uslugu prijavljivali. Lista koju ćemo formirati po prioritetima pružanja ove usluge je pri kraju. Usluga je aneksom ugovora produžena do 31. januara ove godine, tako da smo javni poziv raspisali. Naglašavam da nećemo imati prekide u pružanju ove usluge”, kazala je Davidović.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com