Društvo

Gradonačelnica najavila dolazak još dve strane fabrike

Prema najavama gradonačelnice,do kraja godine još dve kompanije -“ VGP,“ češko – belgijska kompanija koja se bavi iznajmljivanjem prostora i austrijski „Palfinger“, koji se bavi proizvodjnom mašinskih delova, trebalo bi da krenu sa izgradnjom pogona u Nišu.

Obe kompanije proglašene su investicijama od nacionalnog interesa.

„Češko – belgijska kompanija VGP ima svoju zemlju u industrijskoj zoni i poseduju negde oko 150.000 kvadrata, i od tog prostora će 68.000 kvadrata biti pod objektima“, kaže gradonačelnica.

Kako navodi, što se tiče Palfingera, oni će poslovati u Loznom Kalemu blizu Zummtobel – a, austrijske firme takođe.

„Nadamo se da će ove godine, pošto im radimo trenutno sve nedostajaće papire, da svoj posao započnu“, kaže Sotirovski.

Gradonačelnica je podsetila da u Gradu posluje 8 stranih kompanija i izdvojila  – kooperante  Šinju i Jusei koji posluju u blizini Kapedoma i koji su nedavno počeli sa radom.

Za izgradnju fabrike, Palfinger je od države dobio 4,6 miliona evra subvencija za izgradnju fabrike za proizvodnju čeličnih delova za opremu za podizanje i prenošenje. U fabrici bi do kraja 2027. trebalo da bude zaposleno najmanje 375 novih radnika na neodređeno vreme.

Austrijska kompanija Palfinger otvara pogon u Nišu

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com