Sport

Gradonačelnica: Kup Radivoja Koraća ponovo u Nišu

Niš bi sledeće godine ponovo mogao biti domaćin Kupa Radivoja Koraća, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski. Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije prošle godine zbog situacije sa Korona virusom, odlučio da prekine tradiciju posle šest uzastopnih godina i preseli Kup u Novi Sad.

Gradonačelnica je kazala da su u toku pregovori sa organizatorima kako bi Kup bio ponovo u Nišu.

 

“U toku su ozbiljni pregovori sa organizatorima kako bi Kup bio vraćen Nišu. Drugi gradovi se takmiče sa nama da preuzmu Kup, ali mi ga nećemo dati, iako prošle godine situacija sa Koronom nam to nije dozvolila”, objašnjava Sotirovski”.

 

 

Niš je 16 puta bio domaćin kup takmičenja, a 11 od kako nosi ime proslavljenog košarkaša.

Kup Radivoja Koraća je zvanični naziv nacionalnog košarkaškog kupa Srbije. Ime je dobio u čast Radivoja Koraća, bivšeg jugoslovenskog reprezentativca, koji je poginuo 1969. u saobraćajnoj nesreći blizu Sarajeva. Organizator takmičenja je Košarkaški savez Srbije.

Kup je 2003. dobio ime na inicijativu KK Hemofarm, nakon ukidanja istoimenog evropskog takmičenja i promene imena Savezne Republike Jugoslavije u Državna Zajednica Srbija i Crna Gora. Nakon razdruživanja Srbije i Crne Gore 2006, Kup Radivoja Koraća je postalo ime nacionalnog kupa Srbije. Prema dogovoru iz 2011. godine između KSS-a i FIBA, KSS je podržan da se replika originalog evropskog trofeja uručuje pobedniku Kupa Srbije. Tako se ovaj pehar “Žućkova levica” dodeljuje pobedniku Kupa od 2013. godine.

 

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Mene zanima jel gradonačelnica popravila službenu škodu što je skrkala kad je išla za Sokobanju?. Ko će to da plati?. Narod ili ona i njen zet iz svog džepa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com