Društvo

Gradonačelnica i njena zamenica se odriču pomoći od 40 000 dinara koju dodeljuje Grad radi prevazilaženja energetske krize

Gradonačelnica Dragana Sotirovski izjavila je danas da će se ona i njena zamenica Dušića Davidović odreći isplate od 40. 000 dinara pomoći koja, kako kaže, zakonski pripada svim funkcionerima na stalnom radu, radi prevazilaženja energetske krize u predstojećem periodu.

Ja sam se i prošle godine odrekla te pomoći, prošle godine je to bila pomoć za suzbijanje Kovida. I ovde godine moja zamenica i ja nećemo primiti tu pomoć. Odrekle smo se tog novca, ne zato što nam 40 hiljada ne znači ništa, već ne želimo da ga uzmemo iz budžeta. Nisam mogla da utičem na stav svoje pomoćnice, kao što ne mogu ni na ostale funkcionere, svoje saradnike. Oni kao funkcioneri po zakonu imaju prava, to pravo imam i ja. Ja ću tog prava da se odreknem i ne vidim ničeg loše. Faktički neću moći da podignem, tako da neću moći nikom ni da ih dam”, objašnjava Sotirovski.

Po zakonu o zaposlenima u autonomnoj pokrajini i jedinicama lokalne samouprave, Sotirovski ističe da to nije ničiji hir, već da to funkcionerima koji su na stalnom radu pripada.

“Da li ćete da se odreknete toga ili ne, to je na vama da odlučite”, kaže Sotirovski.

Broj fukcionera koji ostvaruju prava na pomoć za prevazilaženje krize od 40. 000 dinara, nije precizirala.

Podsetimo, odbornik Miodrag Stanković zahteva da Grad Niš odustane od isplate 40. 000 dinara pomoći funkcionerima na stalnom radu i da taj novac preusmeri na socijalno ugrožene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com