Ekonomija

Gradnja novog tržnog centra na proleće

Radovi na izgradnji novog tržnog centra “Delta city” u Nišu počeće marta iduće godine. Objekat vredan 80 miliona evra gradiće se na lokaciji starih garaža “Niš-ekspresa”.

Gradnja ovog tržnog centara najavljena je Programom razvoja grada za iduću godinu, a to je juče za skupštinskom govornicom najavio i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Prostor na kome su se nekada nalazile garaže “Niš-ekspresa”, između ulice Blagoja Parovića i Bulevara Nemanjića površine je 6,5 hektara. Radovi na izgradnji, po nekim ranijim najavama trajaće 15 meseci, a grad već pet meseci, po rečima gradonačelnika, radi na urbanističkim i planskim dokumentima kako bi mogla da krene izgradnja tržnog centra “Delta city”.

O izgradnji ovog tržnog centra govorilo se još 2008. godine kada je “Niš-ekspres” prodat konzorcijumu koji čine radnici tog preduzeća i kompanija “Delta real estate” koja posluje u okviru “Delta holdinga”.

Viši potpredsednik “Delta holdinga” Marija Desivojević Cvetković rekla je da će Delta u februaru ili martu naredne godine početi da gradi i tržni centar u Nišu, a da se za tri projekta u Beogradu, među kojima je i tržni centar na Autokomandi, i dalje čekaju dozvole.

Izgradnjom ovog objekta Niš će dobiti novu šoping zonu na dva nivoa, sa velikim brojem prodavnica, restorana, kafea i više od 800 parking mesta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com