Društvo

Građani predali peticiju, traže hitan završetak Ulice vojvode Putnika

Stanovnici Ulice vojvode Putnika predali su danas gradu peticiju sa 370 potpisa gradjana koji traže da rekonstrukcija te ulice što pre bude nastavljena. U peticiji je rečeno da odgovor gradonačelnice Niša i Direkcije za izgradnju grada očekuju do četvrtka, a ukoliko ga ne dobiju, u petak će blokirati neku od prometnijih saobraćajnica.

“Nadamo se da će peticija stići do onih kojima je upućena. Nismo mogli da je predamo kabinetu gradonačelnice, nego su nas uputili u Skupštinu grada i tamo smo je predali preko šaltera pisarnice”, kazali su predstavnici gradjana koji su organizovali potpisivanje peticije. Žitelji niškog naselja Bubanj do sada su se tri puta okupljali u Ulici vojvode Putnika ogorčeni jer se ne privode kraju radovi, koji su krenuli još pre skoro dva meseca.

Gradjani su istakli da se zbog iskopanog, a neasfaltiranog kolovoza, “guše” u prašini, a uz to ne mogu da pridju svojim kućama i radnjama, niti to mogu da učine vozila Hitne pomoći i kamioni za odvoz smeća. Vlasnici privatnih prodavnica i kafića naveli su da im je, od kada je ulica raskopana, promet opao za dve trećine.

 

 

Okupljeni gradjani zatražili su da radovi što pre budu završeni i istakli da na gradilištvu već dve nedelje ne vidjaju radnike. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski poručila je ovih dana gradjanima da moraju da budu strpljivi i kazala da će Ulica vojvode Putnika biti asfaltirana nakon što bude izmeštena trafo stanica i svi kablovi koji se nalaze na glavnom vodu ka Bubnju. Sotirovski nije odgovorila na pitanje novinara kada će taj posao biti uradjen. Navela je da izgradnja trafo stanice i izmeštanje kablova nije obaveza Elektroprivrede Srbije, već vlasnika stambeno-poslovnog kompleksa “Novi Niš”.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Не подржавам блокаду саобраћаја . Зар није довољна блокада саобраћаја од стране оних који доносе одлуке због неодговорног понашања око реконструкције улице . Не желим да будем неодговоран као они . Досадашњи начин скретања пажње вишедневним протестом и писањем петиције је довољан .Не заборавите да је грађанин њихов послодавац зато што плаћањем порезе пуни буџет а да они као сервисери потреба грађана знају или не да раде посао .

  2. Evo skupili se gradonačelnica i njeni gradski i opštinski paraziti u gradsku kuću, sede, kukaju i plaču! Baš ih potreslo ovo što ste im predali papir na pisarnicu! A posle idu u kafanu svi džumle da krkaju o narodnom trošku!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com